Undermenu

Hvilken flagstang?

Hvilken type flagstang skal jeg vælge? Der er mange forskellige muligheder når det kommer til valg af flagstang, ja faktisk mange flere end jeg havde forventet da jeg ville til at købe en ny flagstang til haven.

Valg af farve

Når jeg tænker flagstænger tænker jeg hvid med en rød knop i toppen, men der er faktisk også andre muligheder. En flagstag kan også købes i naturtræfarve og den røde knop i flagstangens top kan udskiftes med en LED flagknop som ikke er rød.

Jeg vil dog holde fast i min tanke om at en flagstang er hvid, men måske skal den røde knop skiftes ud med en flagknop med LED lys så Dannebrog må være hejst døgnet rundt.

Valg af materiale

Der er to forskellige materialer når det kommer til flagstænger. Man kan købe en glasfiberflagstang eller en træflagstang. Da jeg ikke er gode venner med maling og er meget bedre til at male alt det rundt om skal det ikke være en træflagstang.

Derfor er valget blevet en glasfiber flagstang som ikke kræver meget mere vedligeholdelse end en våd klud og måske lidt sæbe og voks.

Valg af flagstangsfod

Det er muligt at bestille en glasfiber flagstang med et vippebeslag som bliver støbt fast i jorden. Dermed kan man ligge flagstangen ned på jorden når den skal gøres ren.

Jeg hælder dog til at sætte vores nye glasfiber flagstang på en sokkel, men igen er der valg her. Der kan vælges en sokkel i træ eller en sokkel i beton. En sokkel til en flagstang kaldes også for en flagstangsfod.

Generelt er en flagstangsfod i beton grå, mens en flagstangsfod i træ kan have den naturlige farve af eg, mahogni eller lignende. Flagstangsfoden kan også være malet hvid eller rød.

Valg af højde

Højden på flagstangen skal helst passe til omgivelserne, så i en lille have som vores skal vi ikke have en alt for høj flagstang. Den skal heller ikke være alt for lille, så det handler om at ramme den rigtige højde.

Jeg har talt med naboerne om højden på deres flagstang og er herefter kommet frem til at 8 - 9 meter må være den rigtige højde på vores flagstang

Køb af flagstang

Jeg vil købe min nye glasfiber flagstang her http://www.om-flag.dk/glasfiber-flagstang_27.html hvor jeg også tidligere har handlet og oplevet god service.